Talvirieha ja Perinnehiihto

Tapahtuman aika:
Tapahtuman sijainti:
Suomen maatalousmuseo Sarka

Talvirieha kutsuu kaikki hiihtämään Sarka-museon pihalle!

Lauantaina 17.2.2024 klo 11-15 Suomen maatalousmuseo Sarassa vietetään vauhdikasta Maatalousmuseon talvirieha ja perinnehiihto -päivää. Luvassa on perinnehiihtoa, mäenlaskua sekä luento hiihtoperinteestä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Loimaan Perinnesuksi ry:n kanssa.

Maatalousmuseon talviriehana museolla on mukavaa ohjelmaa kaikille vauvasta vaariin. Piha-alueella voi kokeilla vanhoja hiihtovälineitä ja hiihtämistä perinnesuksilla. Samalla voi jakaa muistoja omista ja muiden hiihtokokemuksista. Paikalle voi tulla pukeutuneena arki-, perinne- tai hupiasuun. Pihalta löytyy myös pulkkamäki. Mäkeen kannattaa ottaa mukaan omat pulkat ja liukurit. Pulkkamäkeen on kelivaraus, mutta perinnesuksi luistaa vaikka nurmellakin!

Ahkerille hiihtäjille ja mäenlaskijoille on tarjolla kuumaa mehua. Kari Etelä luennoi suksisiteiden kehityksestä seminaaritila Riihessä klo 12. Päivä huipentuu museon pihalla klo 13 järjestettävään perinnehiihtonäytökseen. Piha-alueen ohjelmaan ja luennolle on vapaa pääsy.

Nälän yllättäessä voi poiketa kahville tai lounaalle museoravintolaan. Lounas on tarjolla klo 11-15.

Museon näyttelyihin tutustua riimukirjoituksen saloihin johdattavien kuvasuunnistusten kautta. Tapahtumapäivänä museoon pääsee puoleen hintaan. Muista myös museokortti!

Kuva: Kari Etelä. Suomen maatalousmuseo Sarka.