Maatalousmuseon kesäkohde

Sarka on jo vuodesta 2008 alkaen nimennyt hakemusten pohjalta kesäkohteen, jonka avulla haluamme nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta. Kohde valitaan useiden hakijoiden joukosta eri kriteerien perusteella. Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen, oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva ja sen on otettava vastaan vierailijoita. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti.

Kesäkohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa. Pohjoisin kohteemme on Annalan kotiseutumuseo, joka valittiin kesäkohteeksi vuonna 2022. Annalan kesä kesäkohteena oli kävijämäärältään hyvä ja Pyhäjoen kirjasto- ja kulttuurijohtaja Heikki Lahnaoja kertoo Annalassa käyneen kiinnostuneita kävijöitä selvästi aikaisempaa laajemmalta alueelta.

Kesäkohde näkyy myös Sarassa

Kesäkohde näkyy Saran toiminnassa monella eri tavoin. Markkinoimme omilla kanavillamme kesäkohdetta kevään ja kesän aikana. Lisäksi kesäkohteesta tehdään näyttely museoomme ja juttu kesälehteemme Sarka-sanomiin. Näyttely on esillä koko kesäkauden ravintolasalissamme. Näyttely innostaa kesälomalaisia tutustumaan myös kohteisiin paikan päällä. Myös museonjohtaja käy kesän aikana kesäkohteessa.

Kesäkohde ei jää vain yhden kesän jutuksi, vaan jatkamme usein yhteistyötä Museoraittiverkostossa. Verkosto tarjoaa pienille museoille näkyvyyden lisäksi myös paljon palveluita ja tukea. Lisää tietoa Museoraittiverkostosta saa www.museoraitti.fi tai amanuenssilta.

Milloin voi hakea kesäkohteeksi?

Kesäkohdehakua avautuu 9.1.2023 ja sulkeutuu 28.2.2023. Kesäkohteeksi haetaan lähettämällä vapaamuotoisen hakemus Suomen maatalousmuseo Sarkaan (elina.parkkila@sarka.fi). Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on. Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2023.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2.2023 mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan (elina.parkkila@sarka.fi). Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2023.

Kesäkohteet kautta aikojen: