Työpajat

Viljatyöpaja

Tutkimustyöpajassa tutustutaan viljan matkaan pellolta pöytään. Mitä viljalajeja Suomessa viljellään ja miten ne tunnistaa? Puidaan tähkiä käsin, tutkitaan ja jauhetaan jyviä.

Kohderyhmä luokat 2–4
Kesto 45 minuuttia
Hinta 50 €

Maitotyöpaja

Moni tietää, että maitoa saadaan lehmästä ja että voi on maitotuote, mutta miten kummassa asiat tapahtuvat käytännössä? Maitoaiheisessa työpajassa päästään omin käsin kokeilemaan lypsämistä ja hölskyttelemään kermasta voita.

Kohderyhmä luokat 2–4
Kesto 45 minuuttia
Hinta 50 €

Yhdessä viljatyöpaja ja maitotyöpaja muodostavat Mistä ruoka tulee -kokonaisuuden. Kokonaisuus yhteishintaan 80 €. Täydentävänä materiaalina toimii Mistä ruoka tulee -verkkoaineisto, jonka kautta työpajan aiheita voidaan käsitellä myös koulussa.

Sorminukke-työpaja

Työpajassa askarrellaan huovasta hauska kissasorminukke. Työpaja sopii hyvin ohjelmaksi Munne-kissan kierroksen yhteyteen.

Kohderyhmä esikoulu ja luokat 1–2
Kesto 45 minuuttia
Hinta 50 € + 2 €/oppilas

Aika kone

Nykyisin maataloudessa käytetään jos jonkinlaisia koneita ja laitteita. Mutta mitä vielä puuttuu? Työpajassa lapset suunnittelevat tulevaisuuden maatalouskoneita ja rakentavat niistä mallit.

Kohderyhmä luokat 2–6
Kesto 45 minuuttia
Hinta 50 € + 2 €/oppilas

Hirvikoski 1600-1700-luvuilla

Miten saamme tietoa menneisyydestä? Tutkimustyöpajassa astutaan historiantutkijan saappaisiin. Suomen historiaan 1600–1700-luvuilla perehdytään Loimaalla sijainneen Hirvikosken kylän kautta aitoja historian lähteitä tutkien ja tulkiten. Tässä tutkimustyöpajassa tiedonhakutaidot saavat tehokasta harjoitusta! Täydentävänä materiaalina toimii Hirvikoski-verkkoaineisto.

Kohderyhmä luokat 6-9, lukio
Kesto 1,5 tuntia
Hinta 55 €

Puumerkki

Mikä on puumerkki? Tutustutaan puumerkkeihin. Jokainen oppilas suunnittelee itselleen oman puumerkin. Puumerkki kolvataan puisen voiveitsen varteen.

Kohderyhmä luokat 3–9
Kesto 45 minuuttia
Hinta 50 € + 2 €/oppilas