Opastetut kierrokset


Osaavan oppaan johdolla näyttelymme avautuvat aivan uudella tavalla! Varaa ryhmällesi opastettu kierros. Tarjolla on tunnin ja puolentoista tunnin opastuksia näyttelyihin sekä teemakierroksia. Kysy lisätietoja museon infosta.

Opastukset näyttelyihin

1 h opastus yhteen näyttelyyn

Tunnin opastuksen voi valita joko Maatalouden aika -näyttelyyn tai Ennen koneita -näyttelyyn.

Molempien näyttelyiden opastus on saatavilla myös virtuaalisesti etäyhteyden välityksellä. Voit varata opastuksen joko ottamalla yhteyttä suoraan museoon tai Digimuseon kautta.

1,5 h opastus kahteen näyttelyyn

Puolentoista tunnin opastuksella on mahdollisuus tutustua kahteen vapaavalintaiseen näyttelyymme: Maatalouden aikaEnnen koneitaAjan virta -pienoismallisarja tai vaihtuva näyttely.

Kesäkaudella touko–syyskuussa on saatavissa myös puolen tunnin Vanhan riihen tarina -opastus museolle siirrettyyn Mellilän pappilan vanhaan riiheen.

Teemakierrokset

Maaseudun maisemat

Maisema on vuosisatojen kehityksen tulos, jossa luonnon elementit ja ihmisen kädenjälki lomittuvat toisiinsa. Ihmisen harjoittaman maatalouden merkit näkyvät nykyisin suomalaisessa maisemassa lähes kaikkialla. Maaseudun maisemat –teemakierroksella Maatalouden aika -näyttelyssä tutustutaan maiseman muutokseen vuosisatojen aikana peltoviljelyn, kaskeamisen, laidunnuksen, koneistumisen ja monien muiden maatalouden töiden ja menetelmien muuttumisen myötä.

Ruokamatka historiaan

Mitä suomalaiset ovat syöneet ennen ja miten ruokaa on valmistettu? Opastetulla ruokamatkalla historiaan tutustutaan Maatalouden aika – näyttelyssä siihen, miten ruokavaliomme on muuttunut aikojen saatossa.

Etkös elävä pelkää?

Sarka-museon Etkös elävä pelkää?–opaskierroksella tutustutaan entisaikojen suomalaisiin kummitusjuttuihin Ennen koneita –näyttelyn tiloissa. Lisätunnelmaa tuovat kierrokselle suunniteltu äänimaisema ja valaistus. Ryhmäkoon suositus on maksimissaan 20 henkilöä. Loistava idea vaikkapa pikkujoulujen ohjelmaksi tai tyky-toimintaan! Emme suosittele kaikkein herkimmille tai perheen pienimmille.

Hinnat

Opastuksen kestoMuseon ollessa avoinnaAukiolon ulkopuolella ja viikonloppuisin
½ h45 € + sisäänpääsymaksu
1 h65 € + sisäänpääsymaksu80 € + sisäänpääsymaksu
1,5 h85 € + sisäänpääsymaksu100 € + sisäänpääsymaksu
Teemakierrokset (1 h)
Maaseudun maisemat65 € + sisäänpääsymaksu80 € + sisäänpääsymaksu
Ruokamatka historiaan65 € + sisäänpääsymaksu80 € + sisäänpääsymaksu
Etkös elävää pelkää?100 € (sis. pääsymaksun)150 € (sis. pääsymaksun)
Virtuaaliset kierrokset
Maatalouden aika tai Ennen koneita65 €80 €

Opastettavan ryhmän suositeltava enimmäiskoko 20 henkilöä.
Opastuksia on tilattavissa suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi.

Koululaisryhmille suunnitellut kierrokset löydät täältä.

Opastusten ja teemakierrosten varaus museon infosta,
info(at)sarka.fi, puh. (02) 763 7700.

Voit varata opastuksen myös Avoinna24-ajanvarauspalvelussa.