Lapsiperheille

Sarka-museossa riittää tekemistä ja nähtävää kaiken ikäisille. Tältä sivulta löydät tietoa ja vinkkejä onnistuneeseen museovierailuun lasten kanssa.

Lapset vierailevat Sarka-museossa 16-vuotiaaksi asti veloituksetta! Museolta voi lainata lastenrattaat käyttöön vierailun ajaksi. Ravintolasta löytyy syöttötuoleja perheen pienimmille. Alle 1-vuotiaille lapsille voit tuoda ruoan mukanasi ja lämmittää sen ravintolassamme.

Näyttelyt

Lapsikävijät on huomioitu museon näyttelyissä monipuolisesti. Maatalouden aika -näyttelyssä voi muun muassa kokeilla viljan jauhamista käsikivillä, leikkiä kotia marttakeittiössä tai hypätä puimuripelin rattiin keräämään syksyn sadon talteen. Nukkepienoismallit ja kuunnelmat vievät aikamatkalle menneisyyteen.

Ennen koneita -näyttelyyn ja elämään entisajan maaseudulla voi tutustua näyttelyssä seikkailevan veikeän Munne-kissan johdolla.

Kesäeläimet ja lasten piha

Kesäkaudella museon piha-alueella ihastuttavat kesäeläimet: lampaat, puput ja kanat. Museon etupihalla on kesäkaudella avoinna lasten piha, jossa voi ajella polkutraktoreilla ja kisailla keppihevosradalla. Ulkolatojen luona voi kokeilla muun muassa köydenvetoa ja puujaloilla kävelemistä.

Lasten puuhapäivä ja loma-aikojen ohjelmat

Heinäkuussa Sarassa vietetään lasten puuhapäivää, jolloin museolla järjestetään monenlaista hauskaa puuhaa koko perheelle muun muassa työpajojen ja opastusten muodossa. Kuluvan vuoden puuhapäivän ohjelmaan voit tutustua täältä.

Myös talvi- ja syyslomilla sekä joulun aikaan kannattaa suunnata museoon, sillä silloin museolla järjestetään erityistä ohjelmaa lapsiperheille. Katso loma-aikojen ohjelmat täältä.

Museokauppa Muurikki

Museomyymälästä löytyy monipuolisesti laadukkaita lahjatavaroita ja paikallisten käsityöläisten tuotteita. Lapsille suunnattuja kestosuosikkeja ovat suloiset pehmolelut, maatalousaiheiset lastenvaatteet sekä makeiset.

Kysy lisää palveluistamme lapsiperheille!