Ruokahistoria-verkosto

Suomen maatalousmuseo Saran Ruokamuseo koordinoi ruoka- ja juomahistorioitsijoiden verkostoa.

Kaipaatko asiantuntijan apua ruoka- ja juomahistoriaan liittyvissä kysymyksissä tai etsitkö haastateltavaa tai puhujaa tilaisuuteesi? Voit olla yhteydessä verkostomme jäseniin:

Marja Hartola
Kansatieteilijä Marja Hartola, ruokakulttuurin tutkija (väitöskirja tekeillä Turun yliopistossa). Luentoja, artikkeleita, historiallisia elämyspitoja, ruokia historiallisiin elokuviin, keittokirjoja (Ruokaretki Turun saaristoon, Aitoja makuja luonnosta).
sähköposti: marja.hartola(at)gmail.com

Ritva Kylli, Oulun yliopisto
Ritva Kylli on arktisen ja pohjoisen historian yliopistonlehtori, joka on erikoistunut ruokahistorian tutkimiseen. Tällä hetkellä hän tutkii muun muassa luonnonmarjojen varhaista hyödyntämistä, teollisuusyhteisöjen ruokaa sekä Amerikan siirtolaisten ruokahistoriaa.
sähköposti: ritva.kylli(at)oulu.fi
Twitter: @RitvaKylli
avainsanat: Arktinen ja pohjoinen ruokahistoria; Suomen ruokahistoria

Jenni Lares, Tampereen yliopisto
Historiantutkija Jenni Lares väitteli lokakuussa 2020 alkoholinkäytön sosiaalisista merkityksistä 1600-luvulla. Hän on erikoistunut keskiajan ja uuden ajan alun juomakulttuuriin sekä esiteollisen oluen historiaan.
sähköposti: jenni(at)lares.fi
Twitter: @jenni_lares
avainsanat: Suomen historia, alkoholihistoria, juomakulttuuri, olut

Pirjo Ovaskainen, Helsingin yliopisto
Ovaskainen on väitöskirjatutkija ja hänen väitöskirjansa aiheena on ”Alko vai kaupungintalo? Anniskeluun liittyvän paikallisen kontrollipolitiikan murros Jyväskylässä, Tampereella ja Kuopiossa vuosina 1932-1939”. Hän on kiinnostunut suomalaisen ravintolan historiasta, sen ilmöistä ja ihmisistä.
sähköposti: pirjo.ovaskainen(at)helsinki.fi
Twitter: @OvaskainenPirjo

Kaija Rautavirta, Helsingin yliopisto
ETT (ravitsemustiede) Kaija Rautavirta on ruokakulttuurin ja ravitsemuskasvatuksen yliopistonlehtori. Hän on väitöstutkimuksessaan perehtynyt ruoankäytön historiaan ja ruokahuollon järjestelyihin kriisiaikojen Suomessa. Tällä hetkellä tutkimuskohteena on erityisesti suomalaisen ravitsemusvalistuksen historia.
sähköposti: kaija.rautavirta(at)helsinki.fi