Museoraitti

Maatalousteemaisten museoiden verkosto

Museoraittiverkostoon kuuluu tällä hetkellä 46 maatalousteemaista museota, jotka ovat joko ammatillisesti tai harrastajavoimin ylläpidettyjä. Ei-ammatillisesti ylläpidettyjen museoiden joukossa on niin kotiseutumuseoita kuin yksityisiäkin kokoelmia. Museoraitti-verkoston tarjoama vertaistuki sekä asiantuntija-apu ovat arvokasta, sillä suurin osa työstä näissä museoissa tehdään vapaaehtoisvoimin. 

Museoraittiverkoston ja siihen liittyvien tapahtumien pääorganisoijana toimii Suomen maatalousmuseo Sarka. Yhteisillä retkillä tutustutaan esimerkiksi muihin maatalousteemaisiin museoihin. Kerran tai kahdesti vuodessa järjestetään myös seminaari, jossa käsitellään museoiden toiminnan kannalta keskeisiä aiheita. Museoraittimuseot ovat hakeneet ja toteuttaneet yhteisiä hankkeita, joihin on saatu rahoitusta muun muassa Museovirastolta. 

Verkostolla on omat kotisivut www.museoraitti.fi, josta löytyy lisätietoa verkostoon kuuluvista museoista sekä tulevista tapahtumista. Tietoa verkostoon liittymisestä ja yhteistyöstä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Sarka-museoon.

Julkaisemme myös joka toinen vuosi ilmaisesitteen. Esite on pieni kirjanen, joka sisältää tiedot museoiden sijainnista, aukioloajoista sekä sisällöstä. Esitettä on jaossa jokaisessa verkoston museossa sekä messuilla ja muissa matkailuneuvontaa harjoittavissa paikoissa.

Esite on voimassa 1.5.2023-30.4.2025. Oikeudet muutoksiin pidätetään, koska tiedot voivat muuttua esitteen ilmestymisen jälkeen.

Voit ladata esitteen itsellesi tästä.