Ravintolasali: Satu Puu – Pientareella

Tapahtuman aika:

Suomen maatalousmuseo Saran Ravintolasalissa avautuu Satu Puun taidenäyttely Pientareella lauantaina 20.1.2024.

Satu Puu on mynämäkeläinen taiteilija, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi Taidekoulu Alfasta vuonna 2023. Hänen taiteensa ammentaa elämästä maaseudulla, missä hän on toiminut myös mm. maaseutuasiamiehenä, maatalouslomittajana sekä karjakkona. Aiheet elämänmyönteisiin maalauksiin kumpuavat tarinoista, yhteydestä luontoon sekä hänen omista ja läheistensä kokemuksista. Kasvit, ihmiset sekä eläimet ovat toistuvia elementtejä hänen ekspressiivisissä maalauksissaan. Puun mieluisin tekniikka on pigmentti-kuivapastelli-öljy-tekniikka, joka antaa vapautta tekemiseen. Hän haluaa jättää töihinsä tulkinnanvaraa. ”Elämä on arvoitus, niin on taidekin”, hän pohtii. Puu haluaa kiinnittää ihmisten huomion elämän pieniin yksityiskohtiin positiivisessa hengessä:

 ”Maailmankatsomukseeni kuuluu valoisuus, sen vuoksi maalaukseni ovat enemmän valoa, kuin pimeyttä, väriä kuin harmautta ja leikkisyyttä enemmän kuin totisuutta. Silti värien takana voi nähdä monenlaisia tunteita.”

Puu on asunut niin kaupungissa kuin maaseudullakin. Juuri nyt lähimpään kauppaan on 20 kilometriä ja taloa ympäröi metsä, mutta kaupunkiin taiteilija ei olisi valmis enää muuttamaan.

”En voisi kuvitella elämää nyt muualle. Tiedän, mitä kaupungissa on. Sillä ei ole tarjota sellaisia asioita, joita tarvitsen ja kaipaan. Taiteen tekeminen vaatii rauhaa, tilaa hengittää ja pysähtyä”, hän summaa.

Peltomaiseman Puu näkee elämän allegoriana. Sen pientareilta voimme ihailla kättemme jälkiä ja kasvun ihmettä.

Satu Puu: Pientareella esillä Suomen maatalousmuseo Saran Ravintolasalissa 20.1.–23.3.2024.