Kati Leinonen: Äimärautio

Tapahtuman aika:
Tapahtuman sijainti:
Aulagalleria

Valokuvanäyttely Äimärautio kertoo nykypäivän hevoskulttuurista Äimäraution yhteisön kautta, jossa hevoset ovat elämäntapa. Sen ihmisiä yhdistää intohimo hevosiin. Näyttely on saanut nimensä Oulussa sijaitsevan hevosurheilukeskuksen mukaan, joka on Leinoselle tuttu jo lapsuuden ratsastuskouluajoilta. Näyttelyä varten Leinonen ikuisti elämää Äimärautiolla vuosina 2015-2017. Näyttely koostuu intensiivisistä muotokuvista ja detaljeista, jotka ilmentavät ihmisen suhdetta hevoseen. Lisäksi esillä on hevosta esteettisenä olentona ja sen läsnäoloa tarkastelevia teoksia.

Pohjois-Suomessa asuva Kati Leinonen on keskittynyt valokuva- ja videotaiteeseen. Hän on opiskellut valokuvaa Lontoossa ja Lapin yliopistossa. Leinonen on erityisen kiinnostunut muotokuvasta  ja tekee parhaillaan väitöstutkimusta valokuvamuotokuvan materiaalisuuksista Lapin yliopistoon.

Äimärautio-näyttely on ollut aiemmin esillä mm. Oulun taidemuseossa, Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa sekä galleria Nykyajassa Tampereella. Samanniminen valokuvakirja oli ehdolla Vuoden valokuvataidekirja 2019 -palkinnon saajaksi.

www.katileinonen.com