Tammikuun Sarka-sunnuntai: Tuuli Orasmaa ja maaseudun tulevaisuus

Tapahtuman aika:
Tapahtuman sijainti:
Seminaaritila Riihi

Maatalous aiheuttaa huomattavan osan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Ruoantuotanto on kuitenkin välttämätöntä. Miten tämä ristiriita ratkaistaan kestävästi ja reilusti?

Tuuli Orasmaa: Maaseudun tulevaisuus

Vuoden 2024 ensimmäisenä Sarkasunnuntaina 28.1. museomme vieraaksi tulee maa- ja metsätalousministeriön asiantuntija Tuuli Orasmaa, joka julkaisi alkusyksystä 2023 kirjan Maaseudun tulevaisuus. Orasmaa haastatteli kirjaansa varten yli 40 maatalousyrittäjää eri puolelta Suomea. Monet haastatelluista kokevat joutuneensa ilmastokeskustelussa syytetyn penkille, ja jatkuvat muutosvaatimukset tuntuvat mahdottomilta. Toisaalta koetaan myös, että kaupungeissa ei ymmärretä kotimaisen ruoantuotannon tärkeyttä tai ruoantuotantoa ylipäätään. Tuntuu, että käydyissä keskusteluissa osapuolet puhuvat toistensa ohi. Miten näkökulmat saadaan kohtaamaan reilusti ja oikeudenmukaisesti?

Tuuli Orasmaa kertoo kirjastaan ja havainnostaan suomalaisen maatalouden nykytilasta ja tulevaisuudesta Seminaaritila Riihessä klo 13. Maaseudun tulevaisuus -kirjaa on saatavana museon myymälässä.

Orasmaan ajatuksiin voi tutustua etukäteen Yle Areenassa Minne Rinne vie -ohjelmassa (1. osa, 19 min ja 2. osa, 18 min) sekä YleX Etusivulla (9 min).

Sarkasunnuntaisin museon näyttelyihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kirjailijan kuva: Laura Karlin.