Syyskuun Ruokakeskiviikko: Rautakauden ruokaa

Tapahtuman aika:

Ruokakeskiviikkoisin museolla syvennytään erilaisiin ruokateemoihin. Vuoden 2023 jälkipuoliskolla tehdään lyhyitä aikamatkoja suomalaisen ruokailun historiaan. Illan aikana kuullaan käsiteltävän aikakauden ruoka-aineista, valmistus- ja ruokatavoista sekä kokkaillaan aikakauden ruokia nykyaikaisin välinein. Lopuksi päästään maistelemaan tuotoksia. Totutusta poiketen joudumme rajoittamaan osallistujamäärän 20 henkeen. Minimiosallistujamäärä on 5 henkeä.

Syyskuun Ruokakeskiviikon aiheena on rautakausi. Illan kuluessa selviää, miten Suomessa syötiin maanviljelyn varhaisvaiheissa ja tutustutaan muinaissuomalaiseen makumaailmaan. Vetäjänä toimii suomalaisen ruokahistorian tuntija ja kokenut historiallisten ruokakurssien vetäjä, kansatieteilijä Marja Hartola Turusta.

Voit ilmoittautua Ruokakeskiviikkoon lähettämällä sähköpostia: sanna.kiertonen@sarka.fi tai soittamalla numeroon 02 763 7700 (museon info). Ilmoittautuminen on alkanut ja on auki ma 11.9. klo 15 asti.

Rauta-ajan ruokaa 13.9.2023 klo 18

Suomen maatalousmuseo Sarka, Aitta-tila.

Osallistumismaksu 5€/hlö

Kuva: Rautakauden ruokaa Liedon muinaislinnan mäeltä. Kuva ja esillepano: Marja Hartola. Teoksessa Laari 2019 – Suomen maatalousmuseo Saran vuosijulkaisu.