Huhtikuun Ruokakeskiviikko: Voileipäpöydästä hampurilaisateriaan – Ravintolaruokailun 1900-luku

Tapahtuman aika:
Tapahtuman sijainti:
Seminaaritila Aitta

Maistuisiko asperges froide à la l’Anglaise, kilpikonnanliemi tai karpalohyytelö? Hotelli- ja ravintolamuseon amanuenssi Laika Nevalainen käy läpi ravintolaruokailun vaiheita ja trendejä 1900-luvulla. Minkälaisissa ravintoloissa Suomessa ruokailtiin ja mitä niissä niin syötiin kuin juotiin? 1900-luvun kuluessa ravintolassa syöminen arkipäiväistyi ja toisaalta erilaisten ruokapaikkojen kirjo on laajentunut valtavasti. Suomalaisten ravintoloiden historiassa korostuvat alkoholipolitiikan sekä kansainvälisten virikkeiden vaikutus. Ravintoloiden historiaan tutustutaan muun muassa eri vuosikymmenten ruokalistojen kautta.

Tule kuuntelemaan luentoa Seminaaritila Aittaan keskiviikkona 19.4.2023 klo 18. Luento pidetään etäyhteydellä Hotelli- ja ravintolamuseosta. Luennon jälkeen on mahdollisuus paikan päällä keskustella omista ravintolamuistoistaan. Luennolle on vapaa pääsy. (Etäyhteyden linkki poistettu tilaisuuden jälkeen.)

Huomioithan, että Seminaaritila Aitta sijaitsee museomme Viikki-hallissa, jonka edessä on runsaasti parkkitilaa. Tervetuloa!

Kuvassa ollaan illallisella Olavin Krouvin Messi-kabinetissa Turussa 1981. Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmat. CC BY-ND 4.0