Ravintolasali: Rantakiveltä mättäälle

Tapahtuman aika:
Tapahtuman sijainti:
Ravintolasali

Iina Wahlströmin ja Ella K:n yhteisnäyttely Rantakiveltä mättäälle yhdistää piirrosta ja runoa. Iina Wahlströmin runot ja Ella K:n tussipiirrokset ammentavat luonnosta, kohtaamisista ja myyttisestä metsänpeitosta. Teosten innoittajia ovat metsän eläimet, karhut, sudet ja hirvet sekä metsä porttina toisenlaiseen todellisuuteen.

Ella K:n tussipiirrosten eläimissä voi aistia vanhojen tarinoiden ja satujen hohtoa.  ”Tärkeä työkalu työskentelyssäni on herkkyys” hän kertoo. ”Tasapainoilen teoksissani eri maailmojen välillä, havainnoin tunteita ilosta suruun, kepeydestä melankoliaan. Jokaisen teoksen taustalla on aina jokin tarina tai tieto, jonka haluan jakaa eteenpäin.”

Unenomaisia kuvia täydentävät Wahlströmin runot, joiden hetkellisyys vaatii katsojaa pysähtymään niiden äärelle pohtimaan omaa luontosuhdettaan. ”Runon sisään voi kääriä asioita, joiden sanoittaminen voi muuten olla vaikeaa tai jotka herättävät itsessäni ristiriitaisia tunteita.” runoilija pohtii. ”Pyrin kirjoittamaan runoni niin, että niissä sanojen ympärille jää väreilevää ilmaa, tilaa lukijan omalle maailmalle”.

Ella K on loimaalainen kuvataiteen opiskelija ja Iina Wahlström on Loimaalla ja Porvoossa asuva sanataiteilija, joka työskentelee kulttuurialalla.

Lisätietoja: