Marraskuun Ruokakeskiviikko: 1700-luvun joulu

Tapahtuman aika:

Ruokakeskiviikkoisin museolla syvennytään erilaisiin ruokateemoihin. Vuoden 2023 jälkipuoliskolla tehdään lyhyitä aikamatkoja suomalaisen ruokailun historiaan. Illan aikana kuullaan käsiteltävän aikakauden ruoka-aineista, valmistus- ja ruokatavoista sekä kokkaillaan aikakauden ruokia nykyaikaisin välinein. Lopuksi päästään maistelemaan tuotoksia. Totutusta poiketen joudumme rajoittamaan osallistujamäärän 20 henkeen. Tapahtumasta peritään materiaalimaksu 5 €.

Marraskuun Ruokakeskiviikon teemana on 1700-luvun kartanojoulu. Monet nykyisetkin jouluherkkumme juontavat juurensa menneeseen aikaan, jolloin joulupöytää ryydittivät kaukomaiden antimet. Iltaa tulee alustamaan 1700-luvun ruokareseptien tuntija, tutkija Yrsa Lindqvist Helsingistä. Ilmoittautuminen on alkanut! Ilmoittaudu ma 13.11. mennessä sanna.kiertonen@sarka.fi tai 02 7637 700.

Kuvassa posliininen liemikulho 1700-luvun lopulta, valmistettu Kiinassa. Helsingin kaupunginmuseo. CC BY 4.0