Lokakuun Ruokakeskiviikko: Keskiajan kattaus

Tapahtuman aika:

Ruokakeskiviikkoisin museolla syvennytään erilaisiin ruokateemoihin. Vuoden 2023 jälkipuoliskolla tehdään lyhyitä aikamatkoja suomalaisen ruokailun historiaan. Illan aikana kuullaan käsiteltävän aikakauden ruoka-aineista, valmistus- ja ruokatavoista sekä kokkaillaan aikakauden ruokia nykyaikaisin välinein. Lopuksi päästään maistelemaan tuotoksia. Totutusta poiketen joudumme rajoittamaan osallistujamäärän 20 henkeen. Minimiosallistujamäärä on 5 henkeä.

Lokakuun Ruokakeskiviikon teemana on keskiaika. Hansakauppiaat toivat mausteita ja uusia makuja myös pohjoiseen, ja uusia tapojakin opittiin. Illan vetäjänä toimii suomalaisen ruokahistorian tuntija ja kokenut historiallisten ruokakurssien vetäjä, kansatieteilijä Marja Hartola Turusta.

Voit ilmoittautua Ruokakeskiviikkoon lähettämällä sähköpostia: sanna.kiertonen@sarka.fi tai soittamalla numeroon 02 763 7700 (museon info). Ilmoittautuminen on alkanut ja on auki ma 16.10. klo 15 asti.

Keskiajan ruokaa 18.10.2023 klo 18

Suomen maatalousmuseo Sarka, Aitta-tila.

Osallistumismaksu 5€/hlö

Paremman väen joulupöytä 1500-luvulta. Kuva ja esillepano: Marja Hartola. Teoksessa Laari 2019 – Suomen maatalousmuseo Saran vuosijulkaisu.