KoneSarka

Tapahtuman aika:
Tapahtuman sijainti:
Suomen maatalousmuseo Sarka, piha-alue klo 10-14

Vanhojen maatalouskoneiden harrastajakokoontuminen ja näyttely

Suomen maatalousmuseo Sarka järjestää lauantaina 3.8.2024 klo 10-14 oman historiansa ensimmäisen maatalouskoneharrastajien kokoontumisen. KoneSarka-tapahtuma järjestetään museon piha-alueella ja tarkoitus on tuoda koneharrastajia yhteen sekä esitellä yleisölle maatalouskoneita, joista suurin osa on traktoreita.

Sarassa on meneillään hanke, jonka avulla pyritään luomaan maatalouskoneharrastajille mahdollisuuksia siirtää hallussaan olevaa aineetonta kulttuuriperintöä uusille sukupolville. Tällä tarkoitetaan koneisiin liittyvää tietotaitoa sekä myös koneharrastuksen kulttuuria. Mistä kysyt oikeaa pulttia, mutteria tai maskia tiettyyn traktoriin tai miten vanha kone suostutellaan käymään? Entä milloin ensimmäinen traktori perheeseen hankittiin ja millaisia reittejä tiedot omasta harrastetraktorista ovat siirtyneet?

Sarka järjestää tapahtuman yhdessä Loimaan pvy:n kanssa ja kutsuu mukaan maatalouskoneharrastajia ympäri Suomen. Esittelypaikkoja traktoreille on museon piha-alueella noin sata ja lisäksi kerhojen tai yhdistysten on mahdollista esitellä omaa toimintaansa omien esittelypisteiden avulla. Traktorilla paikalle saapuville museo tarjoaa makkarat, pullakahvit sekä pääsylipun museon näyttelyihin.

Tervetuloa mukaan!

Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut:

elsa.hietala@sarka.fi