Sarka-sunnuntai 28.4: Monimuotoisuus puutarhassa

Miksi puutarhassa kannattaisi kasvattaa useita eri kasvilajeja? Ovatko ötökät puutarhurin ystäviä vai vihollisia? Onko rikkakasvi pelkkä riesa? Kevätkauden viimeisenä Sarka-sunnuntaina 28.4. Suomen maatalousmuseo Sarassa perehdytään puutarhanhoitoon luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta. Aiheeseen johdattaa puutarha- ja luontoalan yrittäjä, biologi Leena Luoto. 

Piha-alueet ja puutarhat ovat erittäin merkittävässä roolissa luonnon kannalta. Jokaisessa puutarhassa on lukuisia mahdollisuuksia vaikuttaa luonnon monimuotoisuuden kehityksen suuntaan. Luennolla opitaan, mitä luonnon monimuotoisuus käytännössä tarkoittaa, ja miten sitä voi havainnoida ympärillään. Luennolla selviää myös, mikä monimuotoisuuden tila on meillä ja muualla. Lisäksi saadaan vinkkejä siitä, mitä omassa puutarhassa voi tehdä monimuotoisuuden lisäämiseksi. Puutarhanhoidosta tulee helpompaa, kun ottaa mallia luonnon omista keinoista.

Biologi Leena Luoto on tunnettu puutarhan monimuotoisuuden puolestapuhuja. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja, tuoreimpana aivan hiljattain ilmestynyt Puutarhurin ötökkäopas. Kirjoja on mahdollisuus hankkia luennon jälkeen. Luento alkaa klo 13 ja se pidetään Seminaaritila Riihessä.

Sarka-sunnuntaisin museon näyttelyihin on vapaa pääsy. Kahvila palvelee klo 10-17. 

Sarka-sunnuntai 28.4.2024

Leena Luoto: Monimuotoisuus puutarhassa

Seminaaritila Riihi klo 13 

Lisätietoja

Museolehtori Sanna Kiertonen
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa
02 7637 7019 | sanna.kiertonen@sarka.fi  
www.sarka.fi