Kati Leinonen: ÄIMÄRAUTIO

Taidenäyttely nykypäivän hevoskulttuurista esillä Sarka-museon Aulagalleriassa

Suomen maatalousmuseo Saran Aulagalleriassa avautuu tiistaina 29.11.2023 nykypäivän hevoskulttuuria esittelevä valokuva- ja videotaidenäyttely Äimärautio. Valokuvataiteilija Kati Leinosen toteuttama näyttely on saanut nimensä Oulussa sijaitsevan Äimäraution ratsastuskeskuksen mukaan.

”Äimärautio on yhteisö, jossa ihmisiä yhdistää valtava intohimo ja totaalinen sitoutuminen hevosiin”, kuvailee Kati Leinonen.

Näyttely käsittää muotokuvia sekä detalji- ja miljöökuvia, joiden keskiössä on ihmisen ja hevosen välinen suhde. Teokset kertovat monille näkymättömiin jäävistä arkisista kohtaamisista talleilla ja niiden ympäristössä sekä siitä merkityksellisestä, esteettisestä ja kokonaisvaltaisesta kokemuksesta, jonka toiminta hevosten kanssa muodostaa. Lisäksi teoksissa tarkastellaan hevosta esteettisenä olentona sekä hevosen läsnäoloa.

Pohjois-Suomessa asuva Kati Leinonen on erikoistunut valokuva- ja videotaiteeseen. Hän on opiskellut valokuvausta ja taidetta Lontoossa ja Lapin yliopistossa. Leinonen on erityisen kiinnostunut muotokuvauksesta sekä muistojen tallentamisesta ja luomisesta taiteen kautta.

Äimärautio-näyttely on ollut aiemmin esillä mm. Oulun taidemuseossa, Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa sekä galleria Nykyajassa Tampereella.

Kati Leinonen: Äimärautio

29.11.2022–17.3.2023

Suomen maatalousmuseo Sarka

Aulagalleria

Lisätietoja:
Suomen maatalousmuseo Sarka
Maileena Vaajoensuu
näyttelyamanuenssi
maileena.vaajoensuu@sarka.fi
02 7637 7016