Uusi jäsen Saran Museoraitti -verkostoon

Suomen maatalousmuseo Saran Museoraitti on maatalousteemaisten museoiden verkosto, johon kuuluu jo 47 museota ympäri Suomen. Jäseninä on sekä harrastaja- että ammattilaisvoimin toimivia museoita sekä yksityisiä kokoelmia. 

Vuoden 2024 alussa Museoraitti -verkostoon hyväksyttiin uusi jäsen, Talonpoikaismuseo Katvala Nivalassa. Ulkomuseona toimivassa kokonaisuudessa päärakennus pihapiireineen esittelee paikallista talonpoikaistaloa ja sen asukkaiden elämää 1800–1900-lukujen vaihteessa.

Maataloustyövälinehallissa on esillä paikallisen maatalouden työvälineitä 1800-luvulta aina koneellistumiseen saakka. Alueelle on myös rakennettu vanhojen piirustusten mukainen tervahytti.

Katvalan Väentuvassa, ulkorakennuksissa sekä päärakennuksen yläkerrassa voi tutustua erilaisiin teemanäyttelyihin, jotka kertovat paikallisesta elämänmenosta esihistoriallisista ajoista lähtien. Osa näyttelyistä on pysyviä, mutta Katvalassa on myös vuosittain vaihtuvia näyttelykokonaisuuksia. Koko perheen suosittu nähtävyys on museoalueen kotieläinpiha.

Talonpoikaismuseo Katvala on avoinna yleisölle kesäkuun lopulta heinäkuun loppuun ja ohjelmaa monen ikäisille löytyy museon tapahtumapäivistä. Tutustu Katvalaan ja muihin Museoraitti -museoihin sivulla www.museoraitti.fi !