Helmikuussa taikinan tajua ja hiihdon hurmaa!

Suomen maatalousmuseo Saran helmikuu on täynnä kiinnostavia tapahtumia ja elämyksiä kaikenikäisille!

Ruokakulmassa aukeni kuun alussa Taikinan taju -näyttely, joka korostaa aistien merkitystä ruoanlaitossa. Voi kokeilla pullapitkon letitystä ja pyörittää pikkuleipiä, sekä pohtia mitkä asiat vaikuttavat makuelämykseen ja pääsee tunnistamaan leivontavälineitä. Lopuksi voi piirtää kuvan omasta suosikkileivonnaisestaan. Museon Ruokasalissa ja Aulagalleriassa saa tutustua Satu Puun ja Anne Turkulaisen taidenäyttelyihin.

Leipomaan päästään myös Ruokakeskiviikkona 14.2., jolloin leivotaan ja letitetään pullapitkoa eli loimaalaisittain lonkaa. Letityksen saloihin opastavat Loimaan Maa- ja kotitalousnaiset.

Sarka-museon talviloman ohjelmiston aloittaa Maatalousmuseon talvirieha ja perinnehiihto lauantaina 17.2. klo 11-15. Tapahtumapäivänä museon pihalla on luvassa perinnehiihtoa ja mäenlaskua. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Loimaan Perinnesuksen kanssa. Paikalle voi tulla pukeutuneena arki-, perinne- tai hupiasuun. Kari Etelä luennoi suksisiteiden historiasta klo 12. Museon ravintolassa on tarjolla lounas klo 11-15. Museoon pääsee tapahtumapäivänä puoleen hintaan.

Talvilomaviikoilla museolla järjestetään kuvataidetyöpajoja ja museon näyttelyihin voi tutustua hauskojen kuvasuunnistusten kautta. Riimukirjoituksen saloihin johdattavat lapsille ja lapsenmielisille sopivat kuvasuunnistukset ovat tarjolla Maatalouden aika- ja Ennen koneita -näyttelyihin. Kuvataidetyöpajoissa tutkitaan museoesineitä ja tehdään niiden pohjalta värikäs taulu. Työpajat sopivat kaikille kouluikäisistä ylöspäin.

Sarka-sunnuntaina 25.2. museolehtori Sanna Kiertonen kertoo kevättalven pienistä merkkipäivistä sekä niihin liittyvistä uskomuksista ja perinteistä seminaaritila Riihessä klo 13. Luennolla selviää muun muassa, kuka oli ystävänpäivän taustalta löytyvä Valentinus ja miksi aprillipäivänä kehotetaan syömään silliä. Sarka-sunnuntaina museon näyttelyihin on vapaa pääsy.

Tarkemmat tiedot näyttelyistä ja tapahtumista löydät Näyttelyt ja tapahtumat -sivuiltamme. Seuraa museota myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kuva: Innokkaita hiihtäjiä vuoden 2023 Perinnehiihtotapahtumassa. Kuvaaja: Kari Etelä. Suomen maatalousmuseo Sarka.