Sarka tarjoaa digitaalisia luokkaretkiä

Suomen maatalousmuseo on tänä keväänä kolmen muun museon ohella mukana Digimuseon pilottikampanjassa Digitaalinen luokkaretki, jossa tarjotaan kouluille virtuaalista vierailua museoiden näyttelyihin. Sarka tarjoaa virtuaalista opastusta Ennen koneita -näyttelyyn.

Jokaiseen näyttelyyn sisältyy museon live-opastus sekä tehtäviä luokalle – ennen ja jälkeen vierailun. Digitaaliselle luokkaretkelle voi osallistua helposti koululuokasta käsin etänä. Näyttelyyn tutustutaan museon oppaan johdolla. Oppaalle voi esittää kysymyksiä luokkaretken aikana ja näyttelyn aiheista voidaan keskustella myös yhteisesti. Fyysiseen vierailuun nähden säästytään paikasta toiseen siirtymiseltä ja aikataulusäädöiltä.

Ennen koneita -näyttelyssä perehdytään runsaan esineistön avulla esikoneellisen ajan maataloustöihin ja -välineisiin. Tutuksi tulee kaskeaminen tulen keskellä, viljan kylvö ja sirpillä korjaaminen, riihikuivatus, villan ja pellavan kiertyminen langaksi sekä ennen kaikkea työpanos jota vaadittiin niin lapsilta, aikuisilta, vanhuksilta kuin eläimiltä.

Digitaalista luokkaretkeä tarjotaan koko loppukevään ajan. Tutustu kampanjaan tarkemmin Digimuseon sivuilta täältä.

Digimuseo.fi kehittää ja edistää museotoimintaa, museoiden yhteistyötä ja kulttuuriperinnön digitaalista saatavuutta. Se tuo museopalvelut kaikkien käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta. Digitaalinen luokkaretki on pilottikampanja, jossa ovat mukana Suomen ilmailumuseo, Suomen maatalousmuseo Sarka, Forum Marinum ja Turun museokeskus.

Digimuseo.fi-palvelusta vastaa Yhteinen perintö Oy, joka on osa Suomen museoliittoa. Digimuseon löydät osoitteesta www.digimuseo.fi