Onnen pipanoita ja ilon pisaroita: Sarka-museon marraskuu tuo valoa pimeään

Sarka-museon marraskuu on kaikkea muuta kuin harmaa! Väriä hämärtyviin päiviin luo kuvataiteilija Mia Nikkilän positiivisuutta ja elämäniloa huokuva Onnenpipanoita -näyttely Ravintolasalissa. Myös Aulagallerian runsaasti kiitosta saanut Löytäjät -näyttely on nähtävissä loppuvuoden ajan.

Torstaina 16.11. museolle saapuu kaikkien tuntema laulaja ja muusikko Joel Hallikainen tuomaan Ilon pisaroita samannimisessä konsertissa. Liput hupenevat nopeasti – varaa paikkasi ottamalla yhteyttä museon infoon!

Ruokakeskiviikkona 15.11. tehdään aikamatka 1700-luvulle, jolloin säätyläispöytiin alkoi ilmestyä monia uusia herkkuja – kuten peruna! Monet kaukomailta tulleet mausteet vievät makumaailman kohti lähestyvää joulua. Ruokakeskiviikon vierailija on 1700-luvun reseptien tuntija, tutkija Yrsa Lindqvist Helsingistä.

Sarka-sunnuntaina 26.11. hemmotellaan käsityöihmisiä! Suositun Neulottu Kalevala -kirjan tekijä Jenna Kostet tulee kertomaan, miten Kalevala ja kansanperinne inspiroivat upeita neuleita. Sarka-sunnuntaina museoiden näyttelyihin on vapaa pääsy.

Ethän myöskään unohda isänpäivää! Sunnuntaina 12.11. on Ravintola Sarassa tarjolla maistuvat kattaukset klo 12 ja 14.30. Varaa pöytäsi ajoissa! Museon Muurikki-myymälässä on lukuisia lahjaideoita niin nuorille kuin vähän varttuneemmillekin isille. Myös tulevaan joululahja-ahdistukseen voi hakea helpotusta hyvissä ajoin, viimeistään Joulumyyjäisissä 3.12.

Lisää tietoja kaikista museon näyttelyistä ja tapahtumista täältä.

Sivun yläosan kuva: Paula Huhtanen: ”Hippilinnunpönttö”. Kuva: Marcus Riska/KHRM. Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen kokoelma.