Neliömetri pellavaa esittelyssä AIMAn Year on the Field -hankkeen blogissa

Suomen maatalousmuseo Sarka on osa AIMA:n (The International Association of Agricultural Museums) maatalousmuseoiden verkostoa, johon kuuluu lukuisia maatalousmuseoita maailmanlaajuisesti. Verkoston jäseninä olemme muun muassa kirjoittaneet blogikirjoituksia kansainväliseen blogialustaan ja osallistuneet seminaaritoimintaan. 

AIMA:n moninaiseen toimintaan kuuluu Year on the Field -projekti, jonka tähtäimenä on jakaa tietoa viljelystä ja sen moninaisesta historiasta eri puolilla maailmaa. Yhteystyössä ovat mukana esimerkiksi erilaiset museokohteet, perinnetilat sekä maatilat. Projektin ensimmäisenä vuonna teemana toimi vehnä ja nyt vuoroon pääsee pellava. Osallistuimme omalta osaltamme projektiin kertomalla Neliömetri pellavaa -projektistamme, joka sai alkunsa vuonna 2022 yhdessä Taitoliiton, Maa- ja kotitalousnaisten sekä Proagrian kanssa.

Tämä englanninkielinen blogikirjoitus on luettavissa Year on the Field -projektin blogissa, johon julkaistaan lisää pellavan kasvatukseen liittyvää sisältöä kuluvan vuoden aikana.

https://www.yearonthefield.net/post/continuing-traditions-one-square-metre-at-a-time