Huhtikuun Sarka-Sunnuntai: Minun maaseutuni – Lapsuus ja nuoruus maaseudulla

Suomen maatalousmuseo Sarka järjestää keskustelu- ja muistelutilaisuuden museolla sunnuntaina 23.4.2023 klo 13.

Oletko sinä viettänyt nuoruutesi maaseudulla? Sarka-Sunnuntaina katsellaan yhdessä valokuvia ja keskustellaan, millaista lapsuus ja nuoruus maaseudulla on ollut. Tule muistelemaan, miten maaseudun nuoriso on viettänyt aikaansa Loimaan seudulla. Kävitkö Pappisten lavalla tanssimassa vai veikö koulunkäynti tai työnteko aikasi? Mikä oli nuoruudessa parasta?

Huhtikuun Sarka-Sunnuntai on osa Jyväskylän yliopiston ja Sarka-museon yhteistä Minun maaseutuni -Ylisukupolvisuus, paikka ja sukupuoli suomalaisten maaseutusuhteen rakentajina -tutkimushanketta.

Koneen Säätiön kolmevuotinen tutkimushanke alkoi vuonna 2021 Minun maaseutuni -keruulla, johon ihmiset saivat lähettää kirjoitettuja muistoja ja valokuvia maaseudusta sekä ilmoittautua haastatteluun. Hankkeen edetessä saapuneita aineistoja on analysoitu ja tutkijat ovat haastatelleet ihmisiä eripuolilla Suomea. Tutkimuksen etenemistä voi seurata hankkeen kotisivuilla www.minunmaaseutuni.fi Siellä on julkaistu myös keruuseen lähettyjä kirjoituksia maaseudusta sekä hankkeelle kertynyttä valokuva-aineistoa.

Keskustelu ja -muistelutilaisuus liittyy museolla vuonna 2024 avautuvaan näyttelyyn, joka kertoo eri-ikäisten maalla viettämään lapsuuteen ja nuoruuteen liittyvistä muistoista, kokemuksista ja tunteista. Tutkimusaineistosta on tekeillä myös julkaisu.

Maaseudulla vietetystä lapsuudesta ja nuoruudesta keskustellaan 23.4.2023 klo 13 Sarka-museon Riihessä. Voit ottaa mukaan myös omia valokuviasi. Kuvat voit myös lähettää etukäteen sähköpostilla (maria.a.vanha-simila@jyu.fi) tai tuoda museolle ennen tilaisuuden alkua klo 12 lähtien, jolloin niitä voidaan heijastaa muidenkin nähtäväksi.

Sarka-Sunnuntaina myös museon näyttelyihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!


Lisätietoa Sarka-sunnuntaista:

Maileena Vaajoensuu
Näyttelyamanuenssi
Suomen maatalousmuseo Sarka
02-7637 7016 maileena.vaajoensuu@sarka.fi

Lisätietoa hankkeesta:

Maria Vanha-Similä
Tutkijatohtori
Minun maaseutuni-hanke
+358 50 473 2950 maria.a.vanha-simila@jyu.fi