nayttely_ihmiset

Ryhmät voivat varata museokäynnilleen opastetun kierroksen museon näyttelyihin. Tarjolla on tunnin ja puolentoista tunnin opastuksia. Tunnin opastuksella tutustutaan suomalaisen maatalouden 3000-vuotiseen tarinaan perusnäyttelyssä. Puolentoista tunnin opastuksella perusnäyttelyn lisäksi voidaan tutustua konenäyttelyyn, Ajan virta -pienoismallisarjaan tai vaihtuvaan näyttelyyn.

Hinnat: 1 h 55 €, 1,5 h 75 €, aukioloaikojen ulkopuolella 1 h 70 €, 1,5 h 90 €
Opastettavan ryhmän maksimikoko 20 hlö

Koululaisryhmien kierrokset ovat kohdassa Koululaisten Sarka.

Opastusten ja teemakierrosten varaus museon infosta,
info(at)sarka.fi, puh. (02) 763 7700.

Maaseudun maisemat -teemakierros

Maisema on vuosisatojen kehityksen tulos, jossa luonnon elementit ja ihmisen kädenjälki lomittuvat toisiinsa. Ihmisen toiminnan merkit näkyvät nykyisin suomalaisessa maisemassa lähes kaikkialla. Maataloudella on suuri merkitys maiseman rakentumisessa. Maaseudun maisemat -teemakierroksella tutustutaan maiseman muutokseen vuosisatojen aikana peltoviljelyn, kaskeamisen, laidunnuksen, koneistumisen ja monien muiden maatalouden töiden ja menetelmien muuttumisen myötä.

Hinta 55 €, aukioloaikojen ulkopuolella 70 €

Sorkkia ja saparoita -teemakierros

Eläimet kuuluvat itsestään selvästi suomalaisille maatiloille ja niiden historiaan. Sorkkia ja saparoita -kierroksella lehmät, hevoset, siat, vuohet, kanat, kissat, koirat ja mehiläiset saavat kaiken huomion. Kierroksella tutustutaan eläinten merkitykseen, hoitoon ja hyödyntämiseen eri aikoina.

Hinta 55 €, aukioloaikojen ulkopuolella 70 €