Muuta

muuta_ylakuva

Suomen maatalousmuseon lähellä toimii joukko yhteisöjä, joiden kanssa museolla on vankat yhteiset tavoitteet tai muuta yhteistyötä. Museo toimii maatalousaiheisten yksityisten museoiden isona veljenä ja tämän yhteistyön foorumiksi on perustettu Museoraitti.

Maatalousmuseolla on myös kesäkohde, joka julistetaan keväisin haettavaksi ja hakijoista valitaan yksi kesäkohdemuseo. Sen kanssa pyritään järjestämään markkinointiyhteistyötä ja sitä pyritään tiedollisesti erityisesti tukemaan kesän näyttelyä varten. Kesäkohde toimii samalla Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä.

Maatalousmuseon ystävät on itsenäinen rekisteröity yhdistys. Sen tehtävänä on koettaa tukea maatalousmuseon kehittämistä ja museon arkipäiväistä työtä monin tavoin.

Suomen maatalousmuseo on harjoittanut myös digitointia, jonka tuloksena on nettikäyttöön saatettu 1930-luvulla painettu mielenkiintoinen maatilakatalogi. Digitoinnin tulos on nähtävillä osiossa sukutilat webissä. Osion nimi on harhaanjohtava, sillä kysymyksessä eivät ole suinkaan sukutilat vaan suomalaiset tietyn peltopinta-alan ylittäneet tilat, jotka ovat suostuneet tietojensa julkaisemiseen.