Näyttelyt Sarka-museossa


Tervetuloa maukkaalle lounaalle!
Lounasta tarjoillaan maanantaista perjantaihin klo 11–14.00. Lauantaisin ja sunnuntaisin ei lounasta. Kahvila palvelee asiakkaita joka päivä museon ollessa avoinna.
Kahvilan aukioloajat 10.00–17.00
Ravintolan aukioloajat 11.00–14.00
keskiviikko 04.10.
Jauhemaksapihvit L,G,M
Lohileike L
Keitetyt perunat L,G,M,V
Muusi L,G
Kaali-puolukkaraaste L,G,M,V
Fetasalaatti L,G
Korvapuusti L (G)
Ajankohtaista Sarka-museossa

kesäretkelle museoon?
Museoraitti
Suomen maatalousmuseo Sarka ylläpitää Museoraitti-verkostoa. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä 46 maatalousteemaista museota ympäri maata. Museoraittimuseoiden joukossa on sekä ammatillisesti että harrastajavoimin ylläpidettyjä museoita. Vieraile Museoraitin omilla sivuilla tästä.
Uusi Museoraitti-esite on ilmestynyt! Lue tästä!
Tilavuokra
-
Pirtti
Pirtissä on 75-tuumainen taulutelevisio HDMI- ja VGA-liitännöillä sekä internetyhteys. Pirttiin on saatavilla myös kannettava tietokone ja fläppitaulu.
Katso hinnat ja varaa -
Riihi
Riihessä on valmiina dataprojektori, valkokangas, internetyhteys ja langaton mikrofoni. Tilaan on saatavilla myös kannettava tietokone ja fläppitaulu. Riihestä löytyy myös piano.
Lue lisää ja varaa -
Aitta
Aitassa on dataprojektori, valkokangas, internetyhteys ja fläppitaulu. Aitta sijaitsee erillisessä rakennuksessa ja mahdolliset tarjoilut ovat päärakennuksen ravintolasalissa.
Lue lisää ja varaa

Kuukauden esine | syyskuu
Hankoaura eli kaskuri
Hankoaura on maanmuokkausväline, joka maksuttiin ristiretkiajalla (n. 1000–1300 jaa.) itäslaavilaisesta kulttuuripiiristä ensin Karjalaan ja Savoon. Sieltä se levisi 1100-luvulla muualle Suomeen. Ruotsiin ja Norjaan lähteneiden suomalaisten siirtolaisten mukana työkalu kulkeutui myös Keski-Skandinavian metsäalueille 1500-luvulla. Hankoaura soveltui parhaiten pehmeän maa-aineksen muokkaukseen, ja esimerkiksi kovaa savimaata muokatessa jouduttiin yleensä turvautumaan mahdollisuuksien mukaan toisenlaisiin työvälineisiin. Hankoauralla pellon pinta…